Eén jaar groente voor een Roemeens gezin voor € 5.00  Wie doet er mee?

Ieder voorjaar in maart hebben we deze actie in de kerk om de armste gezinnen in Sarmaság Mina te helpen aan een pakket  groentenzaden.  U kunt deze actie sponsoren door dan een pakket te kopen op de betreffende zondagen.

In het pakket zitten 15 soorten groentenzaden. Ter vergelijking: de winkelwaarde van een soortgelijk pakket is circa Euro 20,=.

De gemiddelde opbrengst is voldoende voor een groot gezin. Bij ieder pakket zit een  zaai instructie in het Hongaars ingesloten. De zaden zijn van hoge kwaliteit en meerdere jaren houdbaar.  Kleinere gezinnen kunnen daardoor de inhoud over meerdere jaren verdelen. Het teveel voor eigen gebruik levert bij verkoop extra gezinsinkomsten op. Het verbouwen van groenten en daarmee het werken voor eigen inkomsten verhoogt de eigenwaarde van de betrokkenen.

Ook kunt U uw bijdrage voor één of meerdere pakketten storten op bank. rek.nr. NL54RABO0119529661 t.n.v. Roemenië Cie Kruidenwijk o.v.v. zadenactie.


Wat kunt u doen?

De RCHK valt onder de diaconie van de Protestantse Gemeente Hellendoorn. De diaconie valt onder een Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI). Voor meer informatie hierover kunt u in het menu klikken op de knop ANBI.

Eenmalige gift

U kunt helpen door een bedrag te storten op iban: NL54RABO0119529661 ten name van Roemenië Cie. Kruidenwijk.

Sponsoring

We zijn heel erg dankbaar voor de sponsoren die we al hebben, maar kunnen altijd meer sponsoren gebruiken. Voor al vanaf € 5,- per kwartaal kunt u sponsor worden. Meer mag natuurlijk ook. 
Het geld wordt besteed aan het helaas broodnodige medicijnproject.